Rusza Konkurs na Operatora Restauracji
Przed uczestnikami Konkursu stoi zadanie opracowania koncepcji restauracji wraz z propozycją menu oraz propozycji pięciu dań okolicznościowych na wybrane pięć wydarzeń towarzyszących oraz opisem sposobu przygotowywania...
Przed uczestnikami Konkursu stoi zadanie opracowania koncepcji restauracji wraz z propozycją menu oraz propozycji pięciu dań okolicznościowych na wybrane pięć wydarzeń towarzyszących oraz opisem sposobu przygotowywania i serwowania potraw, a także koncepcji rozwiązań logistycznych oraz standardów obsługi klienta.
Przy tworzeniu koncepcji uczestnicy Konkursu powinni inspirować się założeniami udziału Polski w najbliższej Wystawie Światowej oraz wytycznymi Organizatora Expo w zakresie prowadzenia działalności gastronomicznej na terenie Expo 2025 Osaka, Kansai. Menu restauracji ma być skoncentrowane na daniu charakterystycznym dla kuchni polskiej, tj. pierogach oraz kilku rodzajach ciast. Pierogi, jako danie główne restauracji, mogą stanowić punkt wyjściowy do zróżnicowania oferty w zakresie rodzaju i składników nadzienia, rodzaju ciasta i mąki, sposobu przygotowania i serwowania. Wszystko to zależeć będzie od inwencji i pomysłów Operatora restauracji.
Udział w Konkursie mogą wziąć podmioty, które posiadają minimum 3-letnie doświadczenie w prowadzeniu działalności gastronomicznej, odpowiednie zasoby kadrowe oraz sytuację finansową umożliwiającą prowadzanie restauracji na Wystawie Światowej Expo 2025 Osaka, Kansai w Japonii.
Zwycięzcy Konkursu zostanie udostępniona strefa gastronomii zlokalizowana na parterze w Pawilonie Polski o łącznej powierzchni ok. 100 m2.
Oferty w Konkursie należy składać do 30 września 2024 r. do godziny 14.00.
Odpowiedzi na pytania Uczestników Konkursu (aktualizacja 4.10)
W przypadku pytań zachęcamy do kontaktu z przedstawicielem Zespołu Expo w PAIH:
Marek Gryc